Zajechałem po 20:00 od Trojpola i patrze nikogo.Trudno wcześniej nie dało rady.Wjeżdzam do makro i proszę niedobitki w postaci 3 autek zaparkowane koło stacji
[O2] Prośba o pomoc: błąd 18076-P1668, zawór dysza wtryskowa
Zwiń
X
-
[O2] Prośba o pomoc: błąd 18076-P1668, zawór dysza wtryskowa
Cześć wszystkim mam bardzo wazne pytanie . Mam skode octavie II 2004rok 1.9 tdi 105 KM i mam problem z komputerem wyskakuje mi błąd taki: 18076-P1668 pisze ze zawor dysza wtryskowa 3 obwód produ obciazenia N2-42 czy wie co to moze byc za problem jak go usunąc>
-
-
seba0731, popraw silnik w profilu - pewnie BKC lub BJB
a co do błędu, to tak jak german81 pisze, jest to pewnie wina listwy zasilającej
W zależności od wykonania starsznie się tam izolacje kurczyły i zrywały sie przewody
Tego się raczej nie naprawia, bo to w oleju pracuje i lepiej mieć fabrycznie izolowane
Jakby coś to się odezwij na PW, taką listwę chyba gdzieś mam na zbyciu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Cześć wszystkim znalazłem przyczynę tak myślę że to będzie to. Na trzecim wtryskiwaczu kolo sprężyny znajduję się kostka w kształcie prostokątu powinna być ona na sztywno przykręcona a jest poluzowana przyczyna tego jest urwanie trzpienia śruby, a najgorsze jest to że nie znalazłem tej części i nie wiem czy nie wpadła gdzieś dalej i nie uszkodziła czegoś. Sam teraz niewiem co dalej co jest teraz grane bede musial odwiedzic dobrego mechanika, ale jakby ktoś wiedział podopowiedział by mi jesli może
Komentarz
-
Komentarz